Frambozenbavarois

Altijd lekker en fris, zo'n lekkere frambozenbavarois. Maak hem op voorhand klaar en serveer hem aan je gasten als dessert. Je hebt er nauwelijks werk aan gehad, maar het resultaat is wel super. Geen verse frambozen? Gebruik dan diepvriesframbozen, die je eerst laat ontdooien en uitlekken.

Wat hebben we nodig:
  • 3-4 korte gelatine blaadjes
  • 300 gr frambozen
  • 25 gr bloemsuiker
  • 15 gr kristalsuiker
  • 25 ml frambozenlikeur
  • 200 ml slagroom, opgeklopt
  • rood fruit voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de gelatine blaadjes 15 min weken in een kom met koud water.
  • Doe de frambozen in een kookpot met de bloemsuiker, de kristalsuiker en de likeur. Verwarm alles op een zacht vuurtje, tot de suikers opgelost zijn.
  • Laat het fruit iets afkoelen. 
  • Knijp de gelatine blaadjes uit en laat ze oplossen in het warme fruit. 
  • Mix de frambozen in een blender tot een gladde puree. Zeef de puree zodat alle pitjes eruit zijn.
  • Laat de frambozen 15 min afkoelen.
  • Spatel de slagroom door de frambozen en verdeel de bavarois over glaasjes. Zet alles koel weg tot je jouw bavarois wilt gaan serveren.
  • Werk af met rood fruit.
TIP:

Als je de bavarois in een silicone vorm wilt gieten, vet de vorm dan lichtjes in met olie.
Klop de room niet te hard op. Het mag geen boter worden. Een iets lichter opgeklopte room, zorgt voor een luchtige bavarois.

Reacties