Slaatje sperciebonen

Foto Cathy Van de Moortele
Een heel eenvoudig slaatje, maar eenvoud siert, zeggen ze altijd. Gewoon wat ik die zonnige avond in huis had. Dit zou ik wel graag eens op verplaatsing eten ook: een zonnig terras, leuk gezelschap, glaasje wijn erbij...

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr spercieboontjes, schoongemaakt
  • 1/3 rammenas, geschraapt
  • 4 plakjes serranoham, dun gesneden
  • enkele radijsjes, gewassen
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • verse bieslook
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de boontjes gaar en laat ze afkoelen.
  • Snij de rammenas in dunne frietjes met een mandoline. 
  • Schik de boontjes op het brod en strooi de rammenasfrietjes erover.
  • Halveer de radijsjes (het loof mag er aan blijven) en geef ze een plaatsje op het bord.
  • Vorm bloemetjes van de ham en schik ze tussen de groenten.
  • Pocheer twee eitjes in water dat net niet kookt. Laat ze uitlekken en leg ze bovenop het slaatje.
  • Kruid af met peper en zout en verse bieslook.
  • Snij de eitjes open net voor het serveren.
TIP:

Geef er wat vers gebakken ciabatta brood bij.

Reacties