Slaatje sperciebonen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr spercieboontjes, schoongemaakt
- 1/3 rammenas, geschraapt
- 4 plakjes serranoham, dun gesneden
- enkele radijsjes, gewassen
- 2 eieren
- peper en zout
- verse bieslook
- Stoom de boontjes gaar en laat ze afkoelen.
- Snij de rammenas in dunne frietjes met een mandoline.
- Schik de boontjes op het brod en strooi de rammenasfrietjes erover.
- Halveer de radijsjes (het loof mag er aan blijven) en geef ze een plaatsje op het bord.
- Vorm bloemetjes van de ham en schik ze tussen de groenten.
- Pocheer twee eitjes in water dat net niet kookt. Laat ze uitlekken en leg ze bovenop het slaatje.
- Kruid af met peper en zout en verse bieslook.
- Snij de eitjes open net voor het serveren.
Geef er wat vers gebakken ciabatta brood bij.
Reacties