Pittige salade met radijs
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 teen look, gepeld
- peper en zout
- 1 komkommer, in flinterdunne plakjes geschaafd
- 1 Granny Smith appel, in flinterdunne plakjes geschaafd
- citroensap
- 1 (rode) ui, gepeld en in flinterdunne plakjes geschaafd
- 1/2 bosje radijzen, in flinterdunne plakjes geschaafd
- verse bieslook, gesnipperd
- Meng de yoghurt met de look. Kruid met peper en zout.
- Besprenkel de appelplakjes met citroen, zodat ze niet bruin worden.
- Voeg de komkommer, ui en radijsjes toe. Meng alles voorzichtig door elkaar.
- Dek de salade af en laat ze minstens 1u in de koeling staan. Roer nogmaals door voor je de salade opdient.
- Strooi de bieslook over de salade en serveer meteen.
Pel de komkommer en radijsjes niet. Je hebt die crunch en de kleur nodig om de salade beet te geven.
Reacties