Pittige salade met radijs

Foto Cathy Van de Moortele
Mensen hebben vaak komkommer in hun koelkast liggen. Nog maar al te vaak zie je als rauwkost enkel tomaat, sla, komkommer op een bord verschijnen. Je kunt echter zoveel meer doen. Geef je ogen de kost in de supermarkt en pak eens groenten mee die je niet gewend bent. Hoe lang is het geleden dat je nog eens radijsjes gegeten hebt?

Wat hebben we nodig:
  • 100 ml Griekse yoghurt 
  • 1 teen look, gepeld
  • peper en zout
  • 1 komkommer, in flinterdunne plakjes geschaafd
  • 1 Granny Smith appel, in flinterdunne plakjes geschaafd
  • citroensap
  • 1 (rode) ui, gepeld en in flinterdunne plakjes geschaafd
  • 1/2 bosje radijzen, in flinterdunne plakjes geschaafd
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de yoghurt met de look. Kruid met peper en zout.
  • Besprenkel de appelplakjes met citroen, zodat ze niet bruin worden.
  • Voeg de komkommer, ui en radijsjes toe. Meng alles voorzichtig door elkaar. 
  • Dek de salade af en laat ze minstens 1u in de koeling staan. Roer nogmaals door voor je de salade opdient.
  • Strooi de bieslook over de salade en serveer meteen.
TIP:

Pel de komkommer en radijsjes niet. Je hebt die crunch en de kleur nodig om de salade beet te geven.

Reacties