Citroencake met maanzaadjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 225 gr patisseriebloem
- 250 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- 1 koffielepel bakpoeder
- 10 gr maanzaad
- 180 ml melk
- 140 ml neutrale olie
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 koffielepel vanille extract
- 1 1/2 koffielepel amandel extract
- 50 gr citroenzeste van Dr Oetker
- 70 gr kristalsuiker
- 30 ml vers citroensap
- enkele druppels vanille extract
- enkele druppels amandel extract
- 1/2 eetlepel gesmolten boter
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een silicone cakevorm klaar op een ovenrooster.
- Meng de bloem met de suiker, het zout, bakpoeder en de maanzaadjes in de Kenwood op lage snelheid.
- Meng de melk met de olie, eieren, vanille, amandel en citroenzeste.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng.
- Klop het beslag 1 min op hoge snelheid en giet het dan in de silicone vorm.
- Bak de cake 50 min of tot hij gaar is. Test met een saté prikker om te zien of er niets meer blijft kleven.
- Bereid ondertussen het glazuur. Meng de suiker met het citroensap, het vanille extract en het amandel extract en de gesmolten boter.
- Van zodra de cake uit de oven komt, borstel je de bovenkant in met dit glazuur. Het zal heel veel lijken, maar het glazuur zal in de cake trekken.
- Laat de cake zeker 20 min afkoelen in de vorm op een taartrooster.
- Maak de cake voorzichtig los en laat hem helemaal afkoelen op een taartrooster.
De citroenzeste van Dr Oetker vind ik voorlopig enkel bij Albert Heijn. Het staat er bij de bakproducten. Ik gebruik het vaak in desserts die om citroenzeste vragen. Onze dochters houden niet van verse citroenzeste in gebak of desserts, maar deze gesuikerde variant vinden ze wel heel erg lekker.
Reacties