Gevulde eitjes

Foto Lana Joos
Gevulde eitjes doen het altijd goed op feestjes. Vul ze niet te lang op voorhand, zodat er zich geen korstje vormt op de vulling. De combinatie met de bieslook en de boter, maken deze eitjes extra speciaal.
Bewaar de lege eiwitten in een doos die je goed kan afdekken. De vulling schep je al in een spuitzak en bewaar je in de koelkast. Kneed de spuitzak even voor je de eitjes wilt vullen.

Wat hebben we nodig:
  • 6 eieren
  • 40 gr mayonaise
  • 1 eetlepel boter, op kamertemperatuur
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • snuifje paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel verse bieslooksnippers
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de eieren in een pot en zet ze onder water. Breng het water aan de kook. Draai het vuur uit, dek de pot af en laat de eieren 12 min staan. 
  • Giet het water af en koel de eieren onder stromend water.
  • Laat de eieren helemaal afkoelen en pel ze.
  • Halveer de eieren voorzichtig en verzamel de dooiers in de keukenrobot.
  • Voeg de mayonaise, boter en mosterd toe en meng tot een homogene vulling.
  • Kruid af met paprikapoeder, peper en zout.
  • Roer de verse kruiden door de vulling.
  • Zet de eierhelften in een speciaal eierbord. Vul een spuitzak met de dooiermengeling en met een stermondje, spuit je de eieren weer op.
  • Werk af met wat verse bieslook en serveer zo snel mogelijk.
TIP:

Ongepelde, hardgekookte eieren kan je nog een week in de koelkast bewaren.
Verse eieren kan je moeilijker pellen. Kies eieren die zeker al een week oud zijn.
Een gevuld eitje is altijd lekker bij een Salade Niçoise bijvoorbeeld.
Probeer eens andere kruiden zoals dragon of peterselie.

Reacties