Tagliolini met gerookte zalm en spinazie

Foto Cathy Van de Moortele
Deze hele fijne tagliolini zijn wat delicater dan de tagliatelle. Je kan tegenwoordig veel verschillende soorten verse pasta kopen in de supermarkt. Het valt me op dat verse pasta lichter verteerbaar is en uiteraard ook lekkerder smaakt. Ik maak nog altijd heel graag zelf mijn pasta's, maar soms is er iets te weinig tijd en grijp ik naar een verse pasta uit de supermarkt.
Dit gerechtje is supersnel klaar. Spinazie is een van de makkelijkste groenten om klaar te maken en het vraagt geen tijd. Je zal er zeker succes mee oogsten.

Wat hebben we nodig:
  • 8 plakjes gerookte zalm, goede kwaliteit
  • olie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 grote zak verse spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 1 verpakking verse tagliolini
  • peper en zout
  • 100 ml room
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de plakjes zalm over 2 borden. Zorg dat de borden mooi bedekt zijn.
  • Verwarm wat olie in een grote kookpot.
  • Fruit het sjalotje glazig met de look.
  • Voeg de spinazie beetje voor beetje toe en roer voortdurende de blaadjes onder elkaar tot ze wegsmelten. Blijf spinazie toevoegen tot alle spinazie weggesmolten is.
  • Kook de tagliolini beetgaar in ruim, gezouten water. Laat de pasta uitlekken.
  • Werk de spinazie af met peper en zout. Cutter de spinazie fijn in de keukenrobot. Voeg de room toe en cutter nogmaals. 
  • Zet de spinazie weer even op het vuur en meng de tagliolini eronder.
  • Schep op elk bord zalm een mooie portie spinazie/tagliolini. 
  • Serveer meteen.
TIP:

Hou je niet van spinazie? Vervang die dan door diepvrieserwtjes. Laat ze even meegaren op het einde van de kooktijd van de pasta.
Liever geen room? Kies dan voor ricotta.

Reacties