Burgers van kikkererwten

Er zijn nog altijd mensen die nog nooit kikkererwten geproefd hebben. Dat moet je echt doen. Haal ze in huis. Begin met de blikversie, daar heb je het minste werk aan. Een eenvoudige hummus of kikkererwten in een couscousgerecht, daar kan je alvast niets verkeerd mee doen. En eenmaal je de hang of it gevonden hebt...

Wat hebben we nodig:
  • 2 blikken kikkererwten van 400 gr, gespoeld en uitgelekt
  • 1 teen look, gepeld
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 ui, gepeld en in 4 gesneden
  • het sap van 1 citroen
  • peper
  • 2 eetlepels patisseriebloem
  • 1 handvol verse koriander, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kikkererwten met de look, kruiden, ui en citroensap in de keukenrobot. 
  • Mix alles glad.
  • Meng de bloem en koriander door de kikkererwtenpuree.
  • Verdeel dit mengsel in 8 gelijke delen. Vorm er burgertjes van.
  • Bak de burgers in een beetje olie, tot ze bruin en krokant gebakken zijn. Zorg dat de olie heet genoeg is.
TIP:

Je kan de burgers makkelijk enkele dagen in de koelkast bewaren of gewoon invriezen.
Een bom aan koolhydraten nodig? Serveer de burgers met aardappelpuree en koude witte bonen met vinaigrette.
Hou je niet van koriander? Vervang die dan door fijngesnipperde peterselie.
Je kan uiteraard ook vertrekken van gedroogde kikkererwten. Die kook je dan zelf.

Reacties