Bolletje Boswachter

Foto Cathy Van de Moortele
Super genoten van deze heerlijke lunch in Nederland. Als je in Nederland bent, loop dan zeker even langs bij Bakkerij Bartje (een beetje te vergelijken met onze Panos). Ze hebben er heerlijk brood en vooral de zachte, waldkornbolletjes met zaadjes vind ik de max. Je kan ze zo eten of ze eerst even grillen/toasten. Er zitten ook rozijntjes in en ik vind dat altijd lekker in combinatie met vlees.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • paprikareepjes in verschillende kleuren
  • ui, gepeld en in ringen gesneden
  • handvol champignons, in plakjes gesneden
  • waldkornbol van Bakkerij Bartje
  • notensla
  • restjes gebakken varkenshaas, in plakjes gesneden
  • BBQ saus
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat olie in een pannetje.
  • Bak de reepjes paprika aan, samen met de uien. Laat ze bakken tot ze zacht zijn.
  • Haal de groentjes uit de pan en voeg de champignonschijfjes toe.
  • Laat de champignons bruin en krokant bakken.
  • Leg het onderste deel van het broodje voor je. Beleg met notensla.
  • Schik hierop de plakjes varkenshaas.
  • Beleg met reepjes paprika en uienringen en strooi de champignonschijfjes erover.
  • Werk af met een lepel BBQ saus. 
  • Leg de bovenste helft van het broodje op de saus.
  • Geniet!
TIP:

Steek een prikker door het broodje, zodat alles toch een beetje op zijn plaats blijft.

Reacties