Geroosterde aardappelen

Ideaal voor op zondag, met een stuk gebraad en spercieboontjes. Deze aardappelen zijn krokant van buiten en kruimig aan de binnenkant. Neem je tijd om de aardappelen te laten bakken en geniet ondertussen van de kinderen.

Wat hebben we nodig:
  • kruimige aardappelen, geschild en in 4 gesneden
  • bloem
  • olie of ganzenvet
  • lookzout
  • verse rozemarijn, fijngehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Kook de aardappelstukken 8 min en giet ze af.
  • Schud de aardappelen op in een vergiet, zodat ze wat ruwer worden.
  • Bestuif de aardappelen met wat bloem. Dit zal helpen om ze nog beter te bakken.
  • Verhit een laagje olie in een zware gietijzeren pan, type Creuset.
  • Bak de aardappelen bruin aan alle kanten. Kruid ze met lookzout en rozemarijn en laat ze dan verder garen in de oven. Dat kan wel een uurtje duren.
TIP:

Als er ondertussen ook een gebraad in de oven zit, dan mag je nu en dan wat van die braadsappen over de aardappelen lepelen. Het zal de smaak alleen maar ten goede komen.

Reacties