Macaroni met mosseltjes

Onze lokale supermarkt had gekookte mosseltjes in de diepvriesafdeling staan. Ik had die in mijn kar gelegd, niet wetende wat ik er mee wou gaan doen. Maar soms komt de inspiratie op momenten waarvan je denkt: wat gaan we deze keer op tafel zetten? Ik was alleen thuis met de jongste dochter. Dat elimineert al 1 ingrediƫnt: vlees. We zijn allebei nogal tuk op pasta. Das al 1 ingrediƫnt gekozen. Kwestie van de koelkast te inspecteren en te kijken wat de diepvries blootgeeft. En zo wordt een recept soms geboren...

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr macaroni
  • 1 eetlepel olie
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 scheut witte wijn of droge sherry
  • 2 tomaten, ontpit en in reepjes gesneden
  • 500 gr gekookte mosselen, vers (of ontdooid)
  • 100 gr kaas, geraspt 
  • 100 ml (light) room
  • peper en zout
  • handvol verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta gaar en giet hem af.
  • Laat de olie warm worden en fruit de selder aan met de ui en de look.
  • Voeg de wijn toe, samen met de tomatenreepjes. Laat alles goed warm worden.
  • Roer de mosseltjes, kaas en pasta door de groentjes.
  • Voeg de room toe. 
  • Kruid af met peper en zout.
  • Werk af met veel peterselie.
TIP:

Voeg net voor het opdienen nog wat raketsla toe. Het geeft een nootachtige smaak aan je gerecht en het past perfect bij de mosseltjes en de pasta.
Gooi nooit meer gekookte mosseltjes weg. Vries ze in als je er teveel gekookt had en gebruik ze op een andere dag om dit pastagerecht mee te maken.

Reacties