Citroenlimonade

Met het mooie weer in aantocht, gaan we deze keer voor home made lemonade. De schaal lag vol met citroenen, dus de keuze was snel gemaakt. Lekker fris, een goeie balans tussen zuur en zoet en zonder toevoegingen.

Wat hebben we nodig:
  • 200 ml water
  • 220 gr kristalsuiker of een equivalent aan zoetstof
  • 220 ml vers citroensap
  • 1400 ml water
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de 200 ml water op met de suiker. Laat de suiker mooi oplossen in het water en laat de suikersiroop afkoelen in de koelkast.
  • Meng de suikersiroop met het citroensap in een grote schenkkan. Leng aan met de rest van het water. 
  • Bewaar de limonade in de koelkast en serveer ze ijskoud.
TIP:

Ook lekker met wat muntblaadjes erbij.
Liever roze limonade? Voeg dan nog 450 ml veenbessensap (gekocht) bij. 

Reacties