Zweedse krokantjes

Lekker licht en superkrokant! Je hebt niet eens een hele resem ingrediënten nodig om dit recept klaar te maken. Je hebt wel wat tijd nodig, want meer dan 5 koekjes per bakplaat is niet haalbaar.

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr boter
  • 30 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 100 gr kristalsuiker
  • 60 gr havermout
  • 30 ml room
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C en vet een bakplaat in.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en warm door tot het mengsel bubbeltjes vertoont.
  • Klop het deeg even goed door.
  • Verdeel kleine hoopjes deeg in een dun laagje op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes blijft, want ze zetten heel erg uit tijdens het bakken.
  • Bak de koekjes bruin in 5 - 6 min.
  • Laat de krokantjes 2 min afkoelen op de bakplaat en breng ze dan voorzichtig over op een rooster om ze te laten uitharden.
TIP:

Besmeer de koekjes aan één zijde met gesmolten chocolade. Je kan zowel witte chocolade, als fondant of melkchocolade gebruiken. Strooi er gehakte nootjes over.
Smelt chocolade en breng die over in een papieren spuitzakje. Trek chocolade lijntjes over de koekjes.
Leg de koekjes onmiddellijk na het bakken te drogen op een deegrol, zodat ze een gegolfde vorm krijgen. Gebruik ze als versiering op roomijs.

Reacties