Zigeunertaartjes
Hoe eenvoudig kan een taartje zijn?
Wat hebben we nodig:
De mascarpone complementeert mooi met het zoete gebakje.
Wat hebben we nodig:
- 450 ml geëvaporeerde melk, ijskoud gekoeld
- 350 gr donkerbruine suiker
- kruimeldeeg om 8 kleine vormpjes te bekleden, blind gebakken
- poedersuiker
- 200 gr mascarpone
- 2 eetlepels limoncello
- zeste van 1 citroen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de melk met de suiker in de kom van de Kenwood.
- Klop de ingrediënten 15 min lang op volle kracht, tot je een lichtgekleurd mengsel bekomt dat lijkt op slagroom. Het volume moet nu verdubbeld zijn.
- Verdeel het mengsel over de 8 taartvormpjes, die al voorgebakken zijn.
- Bak de taartjes 5 min. Ze zullen nog een beetje wiebelig zijn, maar tijdens het opstijven komt dat helemaal goed.
- Laat de taartjes afkoelen. Eens ze koud zijn, zet je ze nog 1u in de koelkast.
- Maak ondertussen de mascarponeroom.
- Klop de mascarpone zacht in de Kenwood.
- Voeg de limoncello toe en meng alles goed onder elkaar.
- Haal de taartjes uit de koelkast en verwijder de vormpjes.
- Leg op elk bord een taartje. Bestuif met poedersuiker.
- Met 2 lepels maak je een quenelle van mascarpone mousse.
- Rasp wat zeste van citroen over de mascarpone.
De mascarpone complementeert mooi met het zoete gebakje.
Reacties