Zigeunertaartjes

Hoe eenvoudig kan een taartje zijn?

Wat hebben we nodig:
  • 450 ml geëvaporeerde melk, ijskoud gekoeld
  • 350 gr donkerbruine suiker
  • kruimeldeeg om 8 kleine vormpjes te bekleden, blind gebakken
  • poedersuiker
  • 200 gr mascarpone
  • 2 eetlepels limoncello
  • zeste van 1 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de melk met de suiker in de kom van de Kenwood.
  • Klop de ingrediënten 15 min lang op volle kracht, tot je een lichtgekleurd mengsel bekomt dat lijkt op slagroom. Het volume moet nu verdubbeld zijn.
  • Verdeel het mengsel over de 8 taartvormpjes, die al voorgebakken zijn.
  • Bak de taartjes 5 min. Ze zullen nog een beetje wiebelig zijn, maar tijdens het opstijven komt dat helemaal goed.
  • Laat de taartjes afkoelen. Eens ze koud zijn, zet je ze nog 1u in de koelkast.
  • Maak ondertussen de mascarponeroom. 
  • Klop de mascarpone zacht in de Kenwood.
  • Voeg de limoncello toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Haal de taartjes uit de koelkast en verwijder de vormpjes.
  • Leg op elk bord een taartje. Bestuif met poedersuiker.
  • Met 2 lepels maak je een quenelle van mascarpone mousse. 
  • Rasp wat zeste van citroen over de mascarpone.
TIP:

De mascarpone complementeert mooi met het zoete gebakje.

Reacties