Kaasstengels

Een heel eenvoudig aperitiefhapje met Italiaanse roots. Mijn boodschappenlijstje is niet compleet zonder een flink stuk Parmigiano Reggiano... Wikkel fijne plakjes Serrano ham rond de kaasstengels, relax en geniet.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr tarwebloem
  • 200 gr volkoren bloem
  • 225 ml water, lauwwarm
  • 10 gr verse gist
  • 2 koffielepels zout
  • 75 ml olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de twee soorten bloem in de kom van de Kenwood.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Breek de gist in het lauwwarme water en laat het papje even staan.
  • Giet dit papje in het kuiltje.
  • Meng alles mooi door elkaar met een houten lepel.
  • Meng het deeg met de kneedhaak gedurende 1 min.
  • Strooi het zout over het deeg en meng nogmaals 1 min.
  • Giet de olie over het deeg en meng nog 1 min.
  • Kneed het deeg tot een bal die loslaat van de kom.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en rol ze uit tot lange broodstengels.
  • Doreer de stengels met losgeklopt ei en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.
  • Vet een bakblik in en leg de broodstengels op de bakplaat. Laat ze rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
  • Bak de kaasstengels goudbruin in 20 min.
TIP:

Je kan ook Grana Padano gebruiken ipv Parmezaanse kaas. Maar probeer hem wel zelf te raspen voor het beste resultaat.
Geef de deegstengels enkele draaien om twists te bekomen.
Bewaar de kaasstengels gedurende 1 week in een blikken trommel.

Reacties