Spaghetti met kerstomaatjes en groene asperges

Ik hou van de eenvoud van de Italiaanse keuken. In een mum van tijd en met een minimum aan ingrediënten, zet je een volledige maaltijd op tafel. Viva la mama!

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr cappellini
  • 2 pijpajuintjes
  • 2 teentjes look, gepeld
  • 2 eetlepels olie
  • 225 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • restjes koude, gekookte kip
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • een handvol basilicum, in reepjes gesneden
  • 1/2 bussel groene asperges
  • snuifje zout
  • peper van de molen
  • enkele verse basilicumblaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en hou een half kopje kookwater apart.
  • Hak de pijpajuintjes en look fijn.
  • Verhit de olie in de pan. 
  • Fruit de uitjes en de look even aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomaatjes toe en laat ze even meesudderen tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg de kip toe en laat ze meewarmen.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan en bestrooi met de kaas en de basilicum.
  • Strooi de aspergestukjes over het gerecht.
  • Kruid met peper en zout en meng alles mooi door elkaar.
  • Voeg het restje kookwater toe als de pasta te droog is.
  • Werk af met nog enkele blaadjes basilicum.
TIP:

Je kan de kip ook vervangen door blokjes ham of spekblokjes.
Groene asperges hoef je niet te schillen. Ze hebben ook een korte gaartijd (ze mogen nog wat knapperig zijn). Snij enkel het onderste stukje weg.

Reacties