Tiramisu chocolademousse

Twee heerlijke desserts in één. Hoe goed wil je scoren?

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 100 gr fondant chocolade, in stukjes gebroken
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • 2 eetlepels Marsala (zoete dessertwijn)
  • 2 eierdooiers
  • 4 koffielepels kristalsuiker
  • 30 gr mascarpone, op kamertemperatuur
  • 3/4 kopje slagroom, opgeklopt
  • cacaopoeder
  • restje slagroom, opgeklopt
  • chocolade koffieboontjes
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de boter met de chocolade en de koffie in een pannetje. Zet het pannetje in een iets grotere pan met een bodempje water dat aan de kook is gebracht.
  • Op een laag vuur laat je het mengsel samensmelten tot 1 geheel.
  • Klop de dooiers op met de suiker tot een ruban.
  • Spatel de mascarpone door het eiermengsel tot je er niets meer van ziet.
  • Meng het inmiddels afgekoelde chocolademengsel door de mascarpone.
  • Spatel de slagroom in 2x door de mousse en vouw alles voorzichtig door elkaar.
  • Breng de mousse over in een spuitzak en vul glaasjes met het dessert.
  • Werk net voor het serveren af met cacaopoeder, een dotje slagroom en een chocolade koffieboon.
TIP:

Je kan de alcohol weglaten als je dat niet lekker vindt of als er ook kinderen willen mee genieten van dit dessert.

Reacties