Tiramisu chocolademousse
Twee heerlijke desserts in één. Hoe goed wil je scoren?
Wat hebben we nodig:
Je kan de alcohol weglaten als je dat niet lekker vindt of als er ook kinderen willen mee genieten van dit dessert.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel ongezouten boter
- 100 gr fondant chocolade, in stukjes gebroken
- 2 eetlepels sterke koffie
- 2 eetlepels Marsala (zoete dessertwijn)
- 2 eierdooiers
- 4 koffielepels kristalsuiker
- 30 gr mascarpone, op kamertemperatuur
- 3/4 kopje slagroom, opgeklopt
- cacaopoeder
- restje slagroom, opgeklopt
- chocolade koffieboontjes
- Doe de boter met de chocolade en de koffie in een pannetje. Zet het pannetje in een iets grotere pan met een bodempje water dat aan de kook is gebracht.
- Op een laag vuur laat je het mengsel samensmelten tot 1 geheel.
- Klop de dooiers op met de suiker tot een ruban.
- Spatel de mascarpone door het eiermengsel tot je er niets meer van ziet.
- Meng het inmiddels afgekoelde chocolademengsel door de mascarpone.
- Spatel de slagroom in 2x door de mousse en vouw alles voorzichtig door elkaar.
- Breng de mousse over in een spuitzak en vul glaasjes met het dessert.
- Werk net voor het serveren af met cacaopoeder, een dotje slagroom en een chocolade koffieboon.
Je kan de alcohol weglaten als je dat niet lekker vindt of als er ook kinderen willen mee genieten van dit dessert.
Reacties