Zomerse groentendip

Toen we laatst op een BBQ waren van vrienden, werd deze dip gepresenteerd in een mooie vierkante schaal. Heel fris en uitnodigend en bangelijk kleurrijk.

Wat hebben we nodig:
  • 1 vlootje roomkaas natuur (Philadelphia) (light), op kamertemperatuur
  • 1 potje zure room
  • 1/2 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 busseltje radijsjes, in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • verse bieslook, fijngesnipperd.
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de roomkaas met de zure room.
  • Verdeel het mengsel over een platte, vierkante schaal.
  • Meng de groentjes mooi onder elkaar en strooi ze over de kaas.
  • Dek af en zet koel weg tot gebruik.
TIP:

Je kan ook kruidenkaas gebruiken ipv de natuur roomkaas.

Reacties