Tien lagen dip

Op het lentefeest van neefje Rune, maakte mijn schoonzusje een heerlijke zeven lagen dip klaar. Het inspireerde mij tot het maken van dit recept. Gebruik een doorzichtige kom en verras je gasten op een supergezellig tuinfeestje.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 blik kidney bonen, uitgelekt
  • 225 gr roomkaas natuur (philadelphia) (light), op kamertemperatuur
  • 450 gr zure room
  • 1 recept guacamole
  • 1 grote bokaal salsa
  • 2 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 bundeltje pijpajuintjes, gesnipperd
  • 1 ijsbergsla, gesnipperd
  • 1 bokaal olijven, uitgelekt en in rondjes gesneden
  • 225 gr Cheddar kaas, geraspt
  • 1 zak tortilla chips
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de bonen met de Mexicaanse kruiden en mix ze samen in de blender.
  • Dit mengsel komt op de bodem van de kom.
  • Klop de roomkaas zacht met de zure room. Smeer de kaas over de bonen.
  • De guacamole mag over de bonen.
  • Het bokaaltje salsa giet je uit over de guacamole.
  • Strooi de tomatenblokjes over de salsa en strooi daarover de paprikablokjes en pijpajuintjes.
  • Werk af met de versnipperde ijsbergsla.
  • Strooi de cheddar kaas over de sla en werk af met de olijfjes.
  • Dek de kom af en zet alles koel weg.
  • De tortilla chips gebruik je om de dip op te lepelen.
TIP:

Met deze dip kan je al een grote groep te eten geven. Varieer in de laagjes door bijvoorbeeld andere kleuren paprika te gebruiken, geraspte worteltjes te gebruiken ipv cheddar kaas, andere soorten geraspte kaas of maïskorreltjes toe te voegen.

Reacties