Poori uit India

Ik had al vaker chapati's gemaakt, maar toen kwam ik het recept voor Poori's tegen. Bijna dezelfde methode en je gebruikt dezelfde ingrediënten, maar ipv de broodjes te bakken in een chapati pan, wordt dit deeg gefrituurd. Iets meer calorieën, maar toch apart van smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kopje atta bloem (Indische volkoren bloem)
  • snuifje zout
  • 1/2 kopje water
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bloem in een kom.
  • Strooi het zout bij de bloem en meng het door elkaar.
  • Voeg een beetje van het water toe en gebruik je vingers om water en bloem door elkaar te husselen.
  • Voeg steeds een beetje meer water toe, tot je een deeg bekomt dat kneedbaar en zacht is. 
  • Gebruik nu je vuist om het deeg te kneden. Blijf je vuist in het deeg drukken tot het zacht en niet meer plakkerig is.
  • Verdeel het deeg in 6 - 8 balletjes. 
  • Dip de deegballetjes aan beide zijden in de bloem en schud overtollige bloem af.
  • Rol de deegballetjes uit tot dunne cirkels. 
  • Verhit de frituurpan op 185°C.
  • Leg een lapje deeg in de frituurpan en gebruik een schuimspaan om de poori onder het olieniveau te houden. Van zodra het deeg tegen de schuimspaan drukt, haal je de schuimspaan weg en laat je de poori "opblazen". Draai de poori om en laat ook de andere kant frituren tot die mooi geblazen is.
  • Laat de poori uitlekken op keukenrol. Normaal gezien mogen ze niet veel vet opslorpen. 
TIP:

Serveer bij Indische masala gerechten of eet ze gewoon zo, uit het vuistje.
Laat het deeg niet rusten, maar rol het deeg meteen uit en frituur de poori zo snel mogelijk.

Reacties