Tiramisu Trifle
Altijd handig om achter de hand te hebben: een recept voor een heerlijke Tiramisu. Deze trifle is echt het proberen waard en is voldoende om je vrienden een lekker dessert te bezorgen.
Wat hebben we nodig:
Je kan de Trifle ook meteen in mooie glaasjes maken. Door hem echter in een doos te maken, kan je hem makkelijk transporteren. Ter plaatse gebruik je dan een schep om de tiramisu te verdelen.
Maak de Trifle op voorhand en vries hem in. Laat hem op kamertemperatuur ontdooien en geniet.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr mascarpone
- 200 gr roomkaas natuur (Philadelphia) (light)
- 40 gr pure cacao
- 1 eetlepel instant koffie
- 700 ml slagroom
- 50 gr bloemsuiker
- 125 gr boudoir koekjes
- 1 kopje sterke koffie
- 1 eetlepel pure cacao
- Klop de mascarpone op met de roomkaas, cacao en instant koffie.
- Klop de slagroom op tot mayonaise dikte. Voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot een stevige massa.
- Spatel 2/3 van de room door het chocolademengsel.
- Besmeer alle koekjes met koffie. Leg de helft van de koekjes in de vorm en besmeer ze met de helft van de chocoladevulling.
- Beleg met de resterende koekjes en besmeer met de rest van de chocoladevulling.
- Smeer nu voorzichtig de slagroom over de chocoladevulling.
- Bestuif met cacao.
- Dek de trifle af en bewaar hem in de koelkast tot je hem wilt serveren.
Je kan de Trifle ook meteen in mooie glaasjes maken. Door hem echter in een doos te maken, kan je hem makkelijk transporteren. Ter plaatse gebruik je dan een schep om de tiramisu te verdelen.
Maak de Trifle op voorhand en vries hem in. Laat hem op kamertemperatuur ontdooien en geniet.
Reacties