Pizza rol
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 400 gr gemengd gehakt
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 2 koffielepels tomatenpuree
- 250 gr tomatenblokjes uit blik
- peper en zout
- snuifje suiker
- 6 takjes thijm, geritst
- 74 gr Emmenthaler, geraspt
- 1 rol pizza deeg
- 1 eetlepel olie
- Verhit een pan met de olie.
- Bak het gehakt rul.
- Voeg de uitjes en de look toe, samen met de tomaten puree en laat alles even meefruiten.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Kruid met peper en zout en het snuifje suiker.
- Laat de saus 20 pruttelen zonder deksel, zodat de saus kan inkoken.
- Roer de helft van de thijm door de saus en laat de saus afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het deeg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed.
- Gebruik een spatel om de saus over het deeg te smeren. Laat hierbij de randjes vrij.
- Bestrooi de saus met kaas.
- Rol het deeg strak op en nijp de uiteinden dicht. Nijp de eindnaden goed dicht.
- Besmeer de rol met 1 eetlepel olie en strooi de rest van de thijm op de pizza rol.
- Geef enkele scherpe sneetjes in de pizza rol met een lame mesje.
- Bak de rol 25 min.
Je kan de pizza rol warm of koud eten. Snij ze in plakken en neem ze mee als lunch naar je werk.
Restjes saus kan je de volgende dag met pasta serveren.
Reacties