Kip en rijst eenpansgerecht

Wat hebben we nodig:
- 750 ml kippenbouillon
- 6 plakjes gember, geschild
- 4 tenen look, geschild en gehalveerd
- 1 groen pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- 300 gr jasmijn rijst
- 500 gr kipfilets, gehalveerd
- 4 pijpajuintjes, in julienne gesneden
- een handvol verse koriander, grof gehakt
- sojasaus
- Doe de bouillon in een grote kookpot, type Le Creuset. Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg de gember toe, samen met de look en het groen pepertje.
- Strooi de rijst in de bouillon en roer alles dooreen met een houten lepel, zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.
- Leg de kip op de rest en doe het deksel op de pot.
- Laat het gerecht 20 min garen op een heel laag vuurtje.
- Drink een glaasje wijn en lees je mails.
- De bouillon zal opgeslorpt zijn door de rijst. De kip is gaar.
- Strooi de pijpajuintjes over het gerecht en werk af met koriander.
- Geef de sojasaus er apart bij.
Snij de gember in lange plakken, ipv kleine plakjes, voor extra smaak.
Reacties