Kip en rijst eenpansgerecht

Soms heb je van die dagen dat alles gewoon wat sneller moet gaan. Als je dan nog moet koken en je hebt geen zin in een gootsteen vol afwas, dan moet je gewoon dit eenpansgerecht klaarmaken. Boordevol smaak en absoluut niet moeilijk.

Wat hebben we nodig:
  • 750 ml kippenbouillon
  • 6 plakjes gember, geschild
  • 4 tenen look, geschild en gehalveerd
  • 1 groen pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • 300 gr jasmijn rijst
  • 500 gr kipfilets, gehalveerd
  • 4 pijpajuintjes, in julienne gesneden
  • een handvol verse koriander, grof gehakt
  • sojasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bouillon in een grote kookpot, type Le Creuset. Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de gember toe, samen met de look en het groen pepertje.
  • Strooi de rijst in de bouillon en roer alles dooreen met een houten lepel, zodat de rijst niet aan de bodem kleeft.
  • Leg de kip op de rest en doe het deksel op de pot.
  • Laat het gerecht 20 min garen op een heel laag vuurtje.
  • Drink een glaasje wijn en lees je mails.
  • De bouillon zal opgeslorpt zijn door de rijst. De kip is gaar.
  • Strooi de pijpajuintjes over het gerecht en werk af met koriander.
  • Geef de sojasaus er apart bij.
TIP:

Snij de gember in lange plakken, ipv kleine plakjes, voor extra smaak.

Reacties