Cookies in the box
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 250 gr kristalsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- snuifje zout
- 1 eetlepel citroenzeste van Dr Oetker
- 3 eieren
- 500 gr patisseriebloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- 60 gr boerenboter, gesmolten
- 1 pakje vanillesuiker
- Klop de boter glad in de Kenwood.
- Voeg de suiker, vanillesuiker, zout en citroenzeste in deeltjes toe en klop telkens goed op.
- De eieren mogen er één voor één bij. Meng goed na elke toevoeging.
- Doe de helft van de bloem met het bakpoeder bij het deeg en klop op.
- Met de K-klopper kneed je nu de rest van de bloem door het deeg.
- Maak een rechthoek van het deeg en wikkel het in boterhampapier.
- Leg het deeg een nachtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij het deeg in 4 gelijke delen.
- Snij plakjes van het deeg en leg ze plat neer, op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze zullen wat uitzetten tijdens het bakken.
- Bak de koekjes 12 min of tot de randjes bruin zijn.
- Besmeer de koekjes onmiddellijk nadat ze uit de oven komen, met de gesmolten boter. Bestrooi elk koekje met vanillesuiker.
- Laat de koekjes enkele minuten afkoelen op de plaat en breng ze dan over op een rooster, om volledig af te koelen.
Bewaar de koekjes in een blikken trommel, zodat ze krokant blijven.
De citroenzeste (lijkt op een gesuikerde citroenpasta) vind ik voorlopig enkel bij AH in Nederland.
Koop een mooie koekendoos en vul ze met deze zandkoekjes. Geef ze cadeau als je bij iemand op bezoek gaat.
Reacties