Zomerse quiche
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 eetlepel vetstof
- 1/2 kleine courgette, in blokjes gesneden
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- Provençaalse kruidenmix
- 4 eieren
- 250 ml (light) room
- 125 gr gemalen kaas
- 4 sneetjes hesp, in reepjes gesneden
- verse bieslook, fijngesnipperd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een geribbelde quichevorm. Knip overtollig papier weg.
- Verhit een pan met de olie en bak hierin de courgetteblokjes aan met de ui, tot ze wat zachter en lichtjes gebruind zijn. Kruid met de Provençaalse kruidenmix.
- Klop de eieren los met de room en giet die op het bladerdeeg.
- Strooi de kaas op de room.
- Verdeel het courgettemengsel over de kaas en werk af met reepjes ham.
- Bestrooi de quiche met de bieslooksnippers.
- Bak de quiche 35 min in de hete oven of tot ze mooi gekleurd is.
- Serveer met een groene salade.
Zowel warm als koud, is quiche een ideale lunch. Makkelijk om mee te nemen naar het werk en je kan er zoveel verschillende restjes in verwerken.
Wil je het bakpapier liever niet gebruiken? Vet dan je vorm nauwkeurig in.
Reacties