Zuid-Afrikaanse melktert
Deze melktert lijkt op onze flantaart. Moeilijk is het alvast niet en je snuift alweer een beetje Afrika op.
Wat hebben we nodig:
Maak kaneelsuiker door kaneel toe te voegen aan kristalsuiker.
Geen zin of tijd om zelf het deeg te maken? Gebruik dan bladerdeeg (eerst 15 min blind voorbakken) of kruimeldeeg.
Je zou in principe ook vanillebloem kunnen gebruiken ipv gewone bloem om de pudding te maken.
Wat hebben we nodig:
- 65 gr boter
- 65 gr kristalsuiker
- 250 gr zelfrijzende bloem
- snuif zout
- 30 ml water, ijskoud
- 500 ml melk
- 1 kaneelstok
- 60 gr kristalsuiker
- 50 gr patisseriebloem
- 30 gr boter
- 2 eieren
- kaneelsuiker
- Klop de boter met de suiker.
- Doe de bloem en het zout erbij en kneed samen met het water tot een zacht deeg.
- Wikkel het deeg in plastic folie en leg het in de koelkast.
- Doe de melk in een steelpan met de kaneelstok en breng die aan de kook.
- Meng de suiker met de bloem en doe die voorzichtig bij de kokende melk. Roer goed.
- Zet het pannetje weer op het vuur en kook de pudding 5 min zonder deksel, tot hij mooi indikt.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de boter toe.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens goed.
- Zeef de pudding boven een platte kom en gooi de kaneelstok weg. Laat de pudding afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bedek een kleine bakvorm met het deeg en giet de pudding er op.
- Bestuif de bovenkant met kaneelsuiker.
- Bak de melktert 20 min en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Maak kaneelsuiker door kaneel toe te voegen aan kristalsuiker.
Geen zin of tijd om zelf het deeg te maken? Gebruik dan bladerdeeg (eerst 15 min blind voorbakken) of kruimeldeeg.
Je zou in principe ook vanillebloem kunnen gebruiken ipv gewone bloem om de pudding te maken.
Reacties