Pastasalade met tonijn
Eens de zon zich laten zien heeft, kunnen de slaatjes niet uitblijven. Ik hou wel van aardappelsalade en pastasalade en ze worden hier dan ook vaak gemaakt. Om zelf controle te houden over de ingrediënten, maak ik die altijd met de producten die ik zelf verkies. Salades uit de winkel bevatten maar al te vaak grote hoeveelheden mayonaise.
Wat hebben we nodig:
Zet de salade koel en afgedekt weg tot gebruik.
Voeg zwarte olijven en blokjes feta toe, voor een Zuiderse salade
Wat hebben we nodig:
- 500 gr pasta (schelpen, penne, elleboogjes, strikjes,...), gekookt en uitgelekt
- 2 blikjes tonijn op water (kies een goed merk)
- 1 rode ui, gepeld, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
- 100 gr verse spercieboontjes, gaar gekookt en in twee gesneden
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- 3 eetlepels neutrale olie
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- peper en zout
- 1 zakje Salad Mix Vinaigrette kruiden (bv van Knorr)
- 4 eieren, hardgekookt en gepeld, in 4 gesneden
- Doe de gekookte pasta in een grote kom.
- Verkruimel de tonijn boven de pasta.
- Strooi de uiringen over de pasta, samen met de boontjes.
- Meng alles door elkaar.
- Klop de olie samen met de azijn. Kruid af met peper en zout.
- Voeg het zakje kruidenmix toe en giet de dressing over de salade.
- Schep alles goed door elkaar en leg er de eitjes op.
Zet de salade koel en afgedekt weg tot gebruik.
Voeg zwarte olijven en blokjes feta toe, voor een Zuiderse salade
Reacties