Perzik Cobbler uit Georgia

Wat hebben we nodig:
- 8 perziken, geschild, ontpit en in plakjes gesneden
- 50 gr kristalsuiker
- 50 gr donkerbruine suiker
- snuifje kaneel
- snuifje nootmuskaat
- 5 ml citroensap
- 5 gr maïzena
- 50 gr donkerbruine suiker
- 3 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 85 gr boter, koud en in vlokjes verdeeld
- 60 ml water, kokend
- 40 gr kristalsuiker
- snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng de perzikschijfjes met de witte suiker, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, citroensap en maïzena.
- Doe dit mengsel in een ovenvaste schaal. Zet de schaal al 10 min in de warme oven.
- Meng de bloem met de witte suiker, de bruine suiker, het bakpoeder en het zout.
- Snij de boter door dit mengsel tot je kruimels bekomt. Giet het water beetje per beetje bij de kruimels tot je een mooi samenhangend geheel bekomt.
- Haal de schaal uit de oven en laat hoopjes kruimeldeeg op het fruit vallen.
- Bestrooi de cobbler met de kaneelsuiker en schuif de schaal nog 30 min in de oven of tot de cobbler goudbruin gebakken is.
TIP:
Serveer warm met een bolletje (perzik)ijs.
Reacties