Perzik Cobbler uit Georgia

Deze Zuiderse perzikflan is gewoon subliem. Je kan je de reuk al voorstellen als je het recept leest. Ik zie een groot, wit, houten vrijstaand huis voor me, met een voorterras en een schommelstoel. De deur staat open en de geuren van de zoete perziken zwermen de keuken uit..

Wat hebben we nodig:

  • 8 perziken, geschild, ontpit en in plakjes gesneden
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • snuifje kaneel
  • snuifje nootmuskaat
  • 5 ml citroensap
  • 5 gr maïzena
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • 3 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 85 gr boter, koud en in vlokjes verdeeld
  • 60 ml water, kokend
  • 40 gr kristalsuiker
  • snuifje kaneel

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de perzikschijfjes met de witte suiker, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, citroensap en maïzena.
  • Doe dit mengsel in een ovenvaste schaal. Zet de schaal al 10 min in de warme oven.
  • Meng de bloem met de witte suiker, de bruine suiker, het bakpoeder en het zout.
  • Snij de boter door dit mengsel tot je kruimels bekomt. Giet het water beetje per beetje bij de kruimels tot je een mooi samenhangend geheel bekomt.
  • Haal de schaal uit de oven en laat hoopjes kruimeldeeg op het fruit vallen.
  • Bestrooi de cobbler met de kaneelsuiker en schuif de schaal nog 30 min in de oven of tot de cobbler goudbruin gebakken is.

TIP:

Serveer warm met een bolletje (perzik)ijs.

Reacties