Zuid-Afrikaans brood
Wat is er nu anders aan Zuid-Afrikaans brood, vraag je je waarschijnlijk af? Misschien moet je het gewoon uittesten? Dit is een baie lekker brood!
Wat hebben we nodig:
Heb je liever een krokantere korst, laat dan de laatste stap achterwege.
Wat hebben we nodig:
- 30 gr verse gist
- 475 ml water, lauwwarm
- 1.200 gr tarwebloem
- 30 gr kristalsuiker
- 5 gr zout
- 60 ml olie
- Breek de gist in het water en laat het papje even staan.
- Doe de bloem in de kom van de Kenwood en maak een kuiltje in het midden.
- Giet het gistpapje in het kuiltje en meng 1 min met de K-klopper.
- Doe de suiker erbij en meng nog 1 min.
- Het zout mag erbij en je mengt nogmaals 1 min.
- Druppel de olie over het deeg en kneed het brood 6 - 9 min of tot het als een bal van de kom loslaat.
- Leg het deeg in een licht ingevette kom en dek af met een douchemuts.
- Laat het brood rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Druk de lucht uit het deeg en laat het deeg 20 min rusten.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke helften.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol elke helft deeg uit tot een rechthoek. Rol de rechthoeken op en druk telkens goed aan.
- Leg de broodrollen met de naad naar beneden in de broodvormen.
- Dek de broden af en laat ze nogmaals rijzen, tot ze net aan de rand van de vorm komen.
- Bak de broden 40 min of tot ze goudbruin zijn.
- Wrijf de nog warme broden in met water en wikkel ze in keukenhanddoeken, zodat de korst zacht blijft.
Heb je liever een krokantere korst, laat dan de laatste stap achterwege.
Reacties