Zuid-Afrikaans brood

Wat is er nu anders aan Zuid-Afrikaans brood, vraag je je waarschijnlijk af? Misschien moet je het gewoon uittesten? Dit is een baie lekker brood!

Wat hebben we nodig:
  • 30 gr verse gist
  • 475 ml water, lauwwarm
  • 1.200 gr tarwebloem
  • 30 gr kristalsuiker
  • 5 gr zout
  • 60 ml olie
Hoe gaan we te werk:
  • Breek de gist in het water en laat het papje even staan.
  • Doe de bloem in de kom van de Kenwood en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet het gistpapje in het kuiltje en meng 1 min met de K-klopper.
  • Doe de suiker erbij en meng nog 1 min.
  • Het zout mag erbij en je mengt nogmaals 1 min.
  • Druppel de olie over het deeg en kneed het brood 6 - 9 min of tot het als een bal van de kom loslaat.
  • Leg het deeg in een licht ingevette kom en dek af met een douchemuts.
  • Laat het brood rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Druk de lucht uit het deeg en laat het deeg 20 min rusten.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke helften.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol elke helft deeg uit tot een rechthoek. Rol de rechthoeken op en druk telkens goed aan. 
  • Leg de broodrollen met de naad naar beneden in de broodvormen.
  • Dek de broden af en laat ze nogmaals rijzen, tot ze net aan de rand van de vorm komen.
  • Bak de broden 40 min of tot ze goudbruin zijn.
  • Wrijf de nog warme broden in met water en wikkel ze in keukenhanddoeken, zodat de korst zacht blijft.
TIP:

Heb je liever een krokantere korst, laat dan de laatste stap achterwege.

Reacties