Antipasti pastasalade

In de zomer is een pastasalade snel gemaakt. Lekker als je buiten eet of om mee te nemen naar het werk als lunch. Je kan er vanalles in kwijt. Laat je fantasie werken en kijk wat je nog in de koelkast liggen hebt. Met vlees, met blokjes kaas, enkele hardgekookte eitjes: een pastasalade is altijd lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr schelpjespasta
  • 50 gr salami, in blokjes gesneden
  • 50 gr chorizo, in blokjes gesneden
  • 100 gr jonge kaas, in blokjes gesneden
  • 1 blik zwarte, ontpitte olijven, uitgelekt en gehakt
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 zakje vinaigrette mix
  • 90 ml olie
  • 30 ml witte (balsamico) azijn
  • snuif gedroogde oregano
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water. Spoel de pasta onder koud water en laat hem uitlekken.
  • Meng de pasta met de salami, chorizo, kaas, olijven, paprika's en tomaten.
  • Roer de vinaigrette mix door de salade. Dek af en laat de salade 1u trekken in de koelkast.
  • Klop de olie met de azijn en de kruiden.
  • Giet de dressing over de pastasalade, meng goed en dien op.
TIP:

Als je de salade niet meteen wilt opeten (bijv. omdat je ze als lunch wilt meenemen naar je werk), hou dan de vinaigrette apart en doe die er pas op als je gaat eten.
Je kan het vlees ook vervangen door bijvoorbeeld hardgekookte eitjes en de jonge kaas door fetakaas.

Reacties