Mousse van limoncello

Foto Cathy Van de Moortele

Heerlijk fris en lekker eenvoudig. Deze mousse wordt gemaakt met het Italiaanse limoncello likeur. Je kan een beetje spelen met de hoeveelheid limoncello.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eiwitten
  • 50 gr kristalsuiker
  • 500 gr mascarpone
  • 2 - 4 eetlepels limoncello
  • 1 eetlepel citroenzeste (optioneel)
  • enkele blaadjes munt
  • extra citroenzeste 
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eiwitten op met de suiker tot ze de dikte hebben van slagroom. Klop ze zeker niet droog.
  • Klop de mascarpone los met de limoncello en de citroenzeste.
  • Spatel de eiwitten door de mascarpone en verdeel de mousse over mooie glaasjes.
  • Dek de glaasjes af met plastic folie.
  • Laat de mousse opstijven in de koelkast.
  • Werk af met muntblaadjes en zeste van citroen.
TIP:

Heb je geen limoncello of gebruik je liever geen alcohol, vervang deze dan door een halve hoeveelheid citroensap. Misschien moet je dan het suikergehalte in dit recept wat verhogen.
Gebruik liefst biologische citroenen als je zeste nodig hebt. Was de citroenen onder koud stromend water en droog ze goed af.
Wil je het extra fancy? Doe de mousse dan in een spuitzak en spuit de glaasjes op met mousse.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties