Kick Ass Köfte

Elk land heeft zijn eigen favoriete gehakt recept. In Turkije moet je zeker de köfte proeven. Ik ben zelf niet tuk op lamsgehakt - sorry guys - en voor dit recept zou ik het lamsgehakt ruilen voor een mengeling van varkens- en kalfsgehakt. Absoluut niet Turks meer, maar met de juiste kruidenmengeling maak je veel goed.

Wat hebben we nodig:
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • snuifje zout
  • 225 gr gemengd gehakt
  • 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • vers gehakte peterselie
  • snuifje koriander
  • snuifje komijn
  • snuifje kaneel
  • snuifje kruidnagel
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje gember
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het vlees met de andere ingrediënten. 
  • Maak je handen nat en verdeel het vlees in 14 gelijke porties.
  • Rol dikke sigaren van het vlees en laat de afdruk van je vingers na in het rolletje vlees, voor extra structuur.
  • Verhit een grillpan en vet ze lichtjes in met olie.
  • Grill de köftes aan alle zijden tot ze gaar zijn.
TIP:

Serveer met looksaus, verrijkt met snippers munt, en een frisse tabouleh salade.
Je kan de peterselie ook vervangen door verse koriander.
Vul pita broodjes met de köfte, ijsbergsla, tomaat, rode ui en looksaus.
Maak dunnere sigaren van het gehakt en steek ze op houten saté prikkers (die je vooraf geweekt hebt in koud water).

Reacties