Hartige wentelteefjes

Gooi nooit oud brood weg. Je kan er vanalles mee maken. Niet alleen broodpudding maar ook wentelteefjes bijvoorbeeld. Ben je niet zo'n zoete eter? Wat denk je dan van hartige wentelteefjes?

Wat hebben we nodig:
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels light room
  • peper en zout
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • olie
  • boter
  • 8 sneden oud brood, diagonaal gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren los met de room.
  • Kruid met peper en zout en voeg de pijpajuintjes en peterselie toe.
  • Verhit een grote pan op het vuur. Voeg wat olie en wat boter toe.
  • Doop de driehoekjes brood in het beslag en laat ze even uitdruppen.
  • Leg de driehoekjes in de pan en bak ze 2 - 3 min aan elke zijde, tot ze goudbruin zijn.
  • De bedoeling is dat de broodjes krokanter zijn dan bij zoete wentelteefjes. 
  • Laat de wentelteefjes wat drogen op keukenpapier.
TIP:

Serveer met ketchup.

Reacties