Courgette cake

Foto Cathy Van de Moortele
Eigenlijk zouden we een andere naam moeten bedenken voor deze cake. Want wie wil nu cake met groenten eten? Het is een beetje zoals met cheesecake. Als je een paar mannen in de familie hebt zoals die van ons, ben je overtuigd dat cheesecake gemaakt wordt met gruyère kaas...
Courgette cake is heerlijk. Boordevol vitamientjes en mooi van kleur, is het net zo lekker vers uit de oven of een paar dagen later getoast, met wat Philadelphia natuur erop gesmeerd.

Wat hebben we nodig:
  • 190 gr patisseriebloem
  • 3 gr zout
  • 2 gr natriumbicarbonaat
  • 3 gr kaneel
  • 2 kleine eieren
  • 120 ml olie
  • 225 gr kristalsuiker
  • 8 ml vanille extract
  • 115 gr courgette, geraspt
  • 60 gr walnoten, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Zeef de bloem met het zout, bakpoeder, bicarbonaat en kaneel in de kom van de Kenwood.
  • Klop de eieren op met de olie, vanille en suiker.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en klop alles goed op.
  • Roer de geraspte courgette en de noten door het beslag. 
  • Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak de cake 40 - 60 min of tot hij bruin en gaar is.
  • Laat de cake in de vorm 20 min afkoelen op een taartrooster.
  • Haal de cake uit de vorm en laat hem verder afkoelen.
TIP:

Je kan ook een combinatie van geraspte courgette en geraspte worteltjes gebruiken voor extra kleur en smaak.

Reacties