Soepbroodjes

Foto Lana Joos
Deze kleine rechthoekige broodjes zijn superschattig en ideaal als broodje bij de soep of als je gasten hebt. Bak ze in een vorm voor kleine rechthoekige broodjes (te koop bijvoorbeeld bij Broodbakshop) en verras je gasten.

Wat hebben we nodig:
  • 200 ml water, lauwwarm
  • 12 gr verse gist
  • 250 gr tarwebloem
  • 30 gr volkoren bloem
  • 30 gr roggebloem
  • 15 gr zonnebloempitjes
  • 15 gr zwarte sesamzaadjes
  • 15 gr quinoa, getoast in een droog pannetje
  • snuifje zout
  • 10 gr vetstof of broodpasta
Hoe gaan we te werk:
  • Breek de gist in het water en laat het papje even staan.
  • Doe de verschillende soorten bloem, de pitjes, zaadjes en quinoa in de kom van de Kenwood en meng alles door elkaar met een houten lepel.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistpapje in.
  • Meng opnieuw met de houten lepel, zodat alle droge en natte ingrediënten goed vermengd zijn.
  • Strooi het zout over het deeg en meng met de kneedhaak van de Kenwood gedurende 1 min.
  • Verdeel de vetstof over het deeg en meng nogmaals 1 minuut.
  • Laat de Kenwood het deeg nu 6 - 9 min kneden of tot het als een bal loslaat van de kom.
  • Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een douchemuts en laat het deeg 1u rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
  • Laat de balletjes deeg 10 min liggen onder een handdoek, zodat ze straks beter te bewerken zijn.
  • Vorm 6 mini broodjes van de deegballetjes.
  • Bestuif de broodjes met wat water en druk ze in extra zaadjes of pitten of een mengeling van beide.
  • Leg de broodjes in de ingevette broodbakvormpjes en dek ze af met een handdoek.
  • Laat de broodjes verder rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
  • Bak de broodjes af in 20 min of tot ze hol klinken als je op de onderkant van de broodjes tikt.
TIP:

Lekker met lijnzaad, pompoenpitjes, maanzaad of bestrooid met havervlokken. Voor elk wat wils.
De getoaste quinoa zorgt voor wat extra crunch en een nootachtige smaak.

Reacties