Quenelles van pure chocolademousse

Wat hebben we nodig:
- 2 eierdooiers
- 30 gr kristalsuiker
- 110 ml melk
- 180 gr fondant chocolade, fijn gehakt
- 375 ml slagroom, opgeklopt tot mayonaise dikte
- Klop de dooiers op met de suiker tot de suiker opgelost is.
- Breng de melk aan de kook en giet die over de eieren, terwijl je blijft kloppen.
- Zet deze massa weer even op het vuur, zodat het wat kan indikken. Zorg dat het niet meer kookt.
- Neem de pan van het vuur.
- Voeg de chocolade toe aan de warme massa en meng goed tot alle chocolade gesmolten is.
- Laat de chocolademassa 5 min afkoelen.
- Schep de slagroom voorzichtig door de chocolade.
- Dek de kom af en zet de chocolademousse minstens een uur in de koelkast.
- Doop een ovale eetlepel in heet water en schep mooie quenelles op een bordje.
Lekker met sinaaspartjes of mandarijntjes. Of gewoon met verse muntblaadjes.
Reacties