Quenelles van pure chocolademousse

Ideaal op een dessertbord, deze quenelles van pure chocolademousse. De mousse is zo romig, dat het wel chocolade ijs lijkt. Rudolph Van Veen is verantwoordelijk voor dit recept.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eierdooiers
  • 30 gr kristalsuiker
  • 110 ml melk
  • 180 gr fondant chocolade, fijn gehakt
  • 375 ml slagroom, opgeklopt tot mayonaise dikte
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de dooiers op met de suiker tot de suiker opgelost is.
  • Breng de melk aan de kook en giet die over de eieren, terwijl je blijft kloppen.
  • Zet deze massa weer even op het vuur, zodat het wat kan indikken. Zorg dat het niet meer kookt.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Voeg de chocolade toe aan de warme massa en meng goed tot alle chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolademassa 5 min afkoelen.
  • Schep de slagroom voorzichtig door de chocolade.
  • Dek de kom af en zet de chocolademousse minstens een uur in de koelkast.
  • Doop een ovale eetlepel in heet water en schep mooie quenelles op een bordje.
TIP:

Lekker met sinaaspartjes of mandarijntjes. Of gewoon met verse muntblaadjes.

Reacties