Ravioli met scampi

Er zijn talloze kookprogramma's op TV. Njam Tv, Vitaya, ... ik bekijk ze allemaal. Niet alleen om inspiratie op te doen, maar ook om kennis te vergaren over producten die ik niet ken of technieken die ik niet eerder toepaste. In het programma Inedible to Incredible, worden thuiskoks onder handen genomen. Ze zijn zich niet bewust van het feit, dat hun gerechten nergens op lijken. Ze vinden zichzelf prima koks, maar daar is hun familie niet van overtuigd. Een professionele chefkok komt ter hulp..

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept voor verse pasta (zie easy peasy pasta recept)
  • 1 eetlepel verse gember, gehakt
  • 1 teen look, gepeld en gehakt
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en grof gehakt
  • 500 gr scampi's, schoongemaakt en grof gehakt
  • 1 ei
  • enkele druppels tabasco of chilisaus
  • peper en zout
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
  • 3 eetlepels room
  • 1 eetlepel sojasaus
  • paneermeel
Hoe gaan we te werk:
  • Laat het pastadeeg rusten.
  • Maak de vulling voor de ravioli's.
  • Doe de gember, look en pijpajuintjes in de foodprocessor en druk enkele malen op de Pulse knop.
  • Voeg 3/4 van de scampi's toe, samen met het ei, de tabasco. Kruid met peper en zout.
  • Pulseer nog enkele keren. 
  • Voeg de sesamolie, room en sojasaus geleidelijk aan toe. 
  • Pulseer de massa tot een homogene vulling. 
  • Voeg de rest van de scampi's toe en pulseer nog een laatste keer. Er mogen nog wat stukjes scampi zichtbaar zijn.
  • Als de vulling niet vast genoeg is, roer je er nog wat paneermeel onder. Zet de vulling koel weg.
  • Rol de pasta uit tot lange vellen.
  • Schep hoopjes van de vulling op de pasta, dek af met een tweede vel, druk de lucht eruit en snij de gewenste vormpjes uit.
  • Laat de ravioli's drogen op een licht bebloemd bakblik. 
  • Vries de ravioli's in op het bakblik of kook ze meteen in ruim, gezouten water.
TIP:

Lekker met een lichte sojaroomsaus, verrijkt met gebakken shii-take en vers gesnipperde bieslook.
Heb je pasta over? Maak er dan tagliatelli of spaghetti van.
Ook lekker met een klassieke beurre blanc, groene asperges, rivierkreeftjes, zoals op de foto.

Reacties