Saltimbocca alla Romana

Foto Cathy Van de Moortele
De naam alleen al doet je verlangen naar het Zuiden. De geur van verse salie met het aroma van de gebakken rauwe ham op de dunne lapjes kalfsvlees, zullen ervoor zorgen dat iedereen snel aan tafel zit. Serveer de saltimbocca met verse, volkoren spaghetti verrijkt met een boter-saliesausje en je bent klaar!

Wat hebben we nodig:
  • 8 dunne kalfslapjes
  • 8 plakjes Serrano ham
  • 8 blaadjes verse salie
  • peper en zout
  • 50 gr boter
  • 200 ml droge witte wijn
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een blad boterpapier en leg er een kalfslapje tussen. Met een vleeshamer klop je het kalfslapje nog wat platter. Doe dat voor alle kalfslapjes.
  • Beleg elk stukje kalfsvlees met ham en prik er met een tandenstoker een blaadje salie op vast.
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Verhit de boter in een grote pan tot ze bruist.
  • Bak de saltimbocca bruin aan beide kanten en voeg de wijn toe.
  • Laat de wijn reduceren en dien op.
TIP:

Lekker met gebakken kastanjechampignons of gestoofde snijboontjes.

Reacties