Mini chocolate chip cookies

Voor de snelle hap en voor wie een klein, knapperig koekje wil. Deze koekjes maak je best in grotere hoeveelheden, want ze zijn op voor je het weet. Als je dacht dat je bij één koekje zou stoppen, vergeet het maar..

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 175 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 25 ml melk
  • 50 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Klop de boter romig en luchtig.
  • Voeg de suiker en vanillesuiker toe, samen met het zout en klop alles samen op.
  • Voeg het eiwit toe en meng nogmaals.
  • Voeg afwisselend wat melk en bloem toe en meng alles ondereen tot een homogeen deeg.
  • Strooi de chocolate chips over het deeg en meng ze goed door de massa, zodat ze mooi verdeeld zitten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Weeg je deeg af. Verdeel het door 40. Weeg eenmaal 40 gr deeg af. Zo weet je hoe groot de koekjes moeten zijn.
  • Bak de koekjes af in 15 min. Als de randjes mooi gekleurd zijn, zijn ze klaar.
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  • Bewaar de koekjes in een blikken koekjestrommel.
TIP:

Voor dit recept gebruik je best mini chocolate chips. Bij Delhaize kan je die zeker krijgen.
De boter moet op kamertemperatuur zijn. Smelt ze alleszins niet.

Reacties