Frisco's
Foto Eva Joos |
Je kan de frisco's naturel laten, maar geef toe: zo'n laagje chocolade met nootjes of kokos.. Wie kan daar aan weerstaan?
Wat hebben we nodig:
- 1 eierdooier
- 25 gr kristalsuiker
- 170 gr slagroom, opgeklopt
- 15 amaretti koekjes, verkruimeld
- 30 gr chocolate chips
- Klop de dooier op met de suiker au bain marie. Gebruik hiervoor de kloppers van een handmixer.
- Eens de ruban dik geworden is, haal je hem van het vuur en laat je hem afkoelen. Roer zo nu en dan eens door.
- Spatel de slagroom door de ruban en roer er de koekjes en de chocolate chips door.
- Giet de parfait in de frisco vormpjes, steek er de frisco stokjes in en strijk alles effen met een paletmes.
- Bevries de ijsjes zeker 5u.
- Je kan de frisco's na het ontvormen in gesmolten chocolade dopen en daarna door bresilienne nootjes of geschaafde kokos rollen. Leg ze nog even terug in de diepvries, op een bakblik met bakpapier.
- Bewaar de frisco's in een tupperware doos.
Maak niet teveel ijsjes ineens. Zelfgemaakt ijs bewaart minder lang dan ijs dat je in de winkel koopt.
Reacties