Rode pesto

Als je een potje zelfgemaakte pesto in je koelkast staan hebt, maak je razendsnel een avondmaal klaar. Pasta, pesto, kaas: klaar!

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr pijnboompitjes, droog getoast
  • 1 potje basilicum, enkel de blaadjes
  • 200 gr zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
  • olie
  • 80 gr Parmezaanse kaas, heel fijn geraspt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de pijnboompitjes met de basilicum, de tomaatjes en de look in een foodprocessor. 
  • Hak alles fijn.
  • Voeg geleidelijk aan olie toe tot je de dikte bereikt die jij lekker vindt.
  • Roer de kaas onder de pesto.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Neem halfgedroogde tomaatjes op olie. Die maken de pesto lekkerder dan de heel droge tomaatjes.
Vervang de pijnboompitjes door walnoten, hazelnoten, blanke amandelen,..
Bewaar de pesto in de koelkast. Dek af met een laagje olie, voor je het deksel op het potje zet en zorg voor kraaknette bokaaltjes als je de pesto goed wilt bewaren.
Als olie kan je de olie gebruiken waarin de tomaatjes bewaard werden.
Grana Padano is een prima vervanger voor Parmezaanse kaas in pesto.

Reacties