Popovers
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 460 ml melk, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels olie
- 240 gr patisseriebloem
- snuif zout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet 12 muffinvormen in of gebruik silicone vormen.
- Klop de eieren los met de melk en de olie.
- Zeef de bloem met het zout over de natte ingrediënten en klop alles tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
- Bak de popovers 40 min in de hete oven.
- Haal de popovers uit de oven, prik de zijkanten in, zodat de stoom kan ontsnappen.
- Leg de oven af, maar schuif de popovers er nog 5-10 min met de ovendeur op een kier, zodat de popovers krokant kunnen worden.
- Haal de lekkernijen uit de vormpjes en dien ze meteen op.
Serveer met boter en honing, met jam of gewoon naturel.
Snij de popovers open en vul ze met opgeklopte platte kaas en rood fruit.
Voeg eens wat kaneel toe aan het beslag voor een andere smaak.
Reacties