Chocoladetaart
Iedereen moet gewoon een goed recept voor chocoladetaart in huis hebben. Deze taart is voor de echte chocoholics.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook 200 gr pure cacao gebruiken en de chocolade weglaten.
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren
- 200 gr kristalsuiker
- 1 eetlepel vloeibare solo
- 300 gr patisseriebloem
- 100 gr pure cacao
- 1 regel BLOC chocolade
- 200 gr olie
- 200 gr heet water
- bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eieren met de suiker tot je een dikke mousse bekomt.
- Roer de solo door de eiermassa.
- Zeef de bloem met de cacao en klop die door de rest.
- Smelt de chocolade op een laag wattage in de microgolf en klop de gesmolten chocolade door het beslag.
- Voeg de olie en het heet water toe en klop een laatste keer op.
- Giet het beslag in een silicone vorm met een doorsnee van 26 cm.
- Bak de taart 30 min.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Bestuif de taart met bloemsuiker en snij ze in 12 punten.
Je kan ook 200 gr pure cacao gebruiken en de chocolade weglaten.
Reacties