Chocoladetaart

Iedereen moet gewoon een goed recept voor chocoladetaart in huis hebben. Deze taart is voor de echte chocoholics.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 eetlepel vloeibare solo
  • 300 gr patisseriebloem
  • 100 gr pure cacao
  • 1 regel BLOC chocolade
  • 200 gr olie
  • 200 gr heet water
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eieren met de suiker tot je een dikke mousse bekomt.
  • Roer de solo door de eiermassa.
  • Zeef de bloem met de cacao en klop die door de rest.
  • Smelt de chocolade op een laag wattage in de microgolf en klop de gesmolten chocolade door het beslag.
  • Voeg de olie en het heet water toe en klop een laatste keer op.
  • Giet het beslag in een silicone vorm met een doorsnee van 26 cm.
  • Bak de taart 30 min.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Bestuif de taart met bloemsuiker en snij ze in 12 punten.
TIP:

Je kan ook 200 gr pure cacao gebruiken en de chocolade weglaten.

Reacties