Focaccia

Foto Cathy Van de Moortele
Een focaccia brood is heel snel klaar. Het duurt maar een uurtje van begin tot einde. Voor een gistbrood is dat heel snel. Het brood is heel mals en zal door iedereen gesmaakt worden.

Wat hebben we nodig:
  • 15 ml honing
  • 475 ml water, lauwwarm
  • 10 gr korrelgist
  • 15 gr zout
  • 15 ml olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 700 gr tarwebloem
  • 45 ml olie
  • vers gehakte rozemarijn
  • 20 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gr zout
Hoe gaan we te werk:
  • Los de honing op in het warme water.
  • Los de gist op in het honingwater en laat het papje staan tot het begint te schuimen.
  • Doe het papje in een grote mengkom en doe er het zout, de olie, uisnippertjes en bloem bij. Kneed tot een soepel deeg.
  • Laat de bal deeg een 20tal minuten rijzen onder een handdoek.
  • Verwarm de oven voor op 215°C.
  • Neem een groot bakblik en vet het lichtjes in.
  • Leg het deeg in het bakblik en duw met je vingers het deeg plat, zodat heel de plaat bedekt wordt.
  • Gebruik je vingers om putjes te duwen in het deeg.
  • Besprenkel de focaccia met de olie. Kruid met rozemarijn, Parmezaanse kaas en het zout.
  • Laat de focaccia nog 10 min rijzen.
  • Bak het brood 20 min in de hete oven.
TIP:

Je kan ook verse tomatenblokjes (zonder sap of pitjes) over het brood strooien voor je het bakt. Of beleg je focaccio net voor het bakken met ringen rode ui.



Reacties