Hemelse Mac & Cheese

Er zijn zoveel lekkere pastagerechten. Kaas maakt de gerechten altijd af. Net zoals bij deze Mac & Cheese. En het doet je heerlijk wegzwijmelen en dromen van nog maar eens een vakantie bij Uncle Sam.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels vetstof
  • 2 teentjes look, gepeld en geperst
  • 350 ml melk
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 125 gr Philadelphia, zacht geroerd
  • 125 gr mascarpone
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • penne, al dente gekookt
  • 100 gr zacht broodkruim, Panko of paneermeel
Hoe gaan we te werk:
  • Smelt de vetstof en bak de look even mee. 
  • Voeg de melk toe en laat die warm worden.
  • Voeg de helft van de Parmezaanse kaas, de philadelphia en de mascarpone toe. 
  • Kruid met peper en zout, nootmuskaat.
  • Voeg de pasta toe. 
  • Breng de Mac & Cheese over in een ovenschaal, die lichtjes ingevet is.
  • Bak de schotel 7 min op 200°C. 
  • Strooi de rest van de geraspte kaas over de penne en strooi daar het broodkruim over.
  • Verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak de schotel nog 20 min.
TIP:

Je kan ook spinazie en gorgonzola toevoegen aan het gerecht, om het nog feestelijker te maken.
Heb je de rijstkoker van Tupperware in huis? Doe de penne, het water en wat zout in de rijstkoker en kook die 15 min. Voeg daarna de vetstof, look, melk en kazen toe en laat het geheel nog 20 min doorwarmen. Kruid af, breng alles over in de ovenschotel, bestrooi met het broodkruim en bak verder in de oven.



Reacties