Chorizo kroketjes
Een verrassend en pittig hapje voor bij het aperitief!
Wat hebben we nodig:
Je kan ook grotere kroketten maken om ze als voorgerecht te serveren met een notensla.
Wat hebben we nodig:
- 50 gr boter
- 70 gr olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 90 gr vloeiende bloem + een beetje extra
- 375 ml melk, heet
- 125 ml kippenbouillon, heet
- peper en zout
- 100 gr chorizo, in fijne brunoise gesneden
- 2 eieren, losgeklopt
- 150 gr paneermeel
- Verhit de boter met de olie.
- Voeg de uisnippertjes toe en laat ze even fruiten. Ze mogen niet bruin worden.
- Roer de bloem door de uitjes en laat die even meebakken.
- Klop de melk en de bouillon bij de bloem en blijf goed kloppen tot de saus ingedikt is.
- Kruid af met peper en zout.
- Voeg de blokjes chorizo toe aan de saus en laat ze nog even meegaren.
- Stort deze vulling in een ovenschaal en laat ze helemaal afkoelen.
- Neem drie ondiepe bakjes voor de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
- Met vochtige handen maak je balletjes van de vulling.
- Rol de balletjes door de bloem, het ei en als laatste het paneermeel.
- Frituur de chorizo kroketjes tot ze goudbruin zien.
- Dien ze meteen op.
Je kan ook grotere kroketten maken om ze als voorgerecht te serveren met een notensla.
Reacties