Chorizo kroketjes

Een verrassend en pittig hapje voor bij het aperitief!

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr boter
  • 70 gr olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 90 gr vloeiende bloem + een beetje extra
  • 375 ml melk, heet
  • 125 ml kippenbouillon, heet
  • peper en zout
  • 100 gr chorizo, in fijne brunoise gesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 gr paneermeel
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de boter met de olie. 
  • Voeg de uisnippertjes toe en laat ze even fruiten. Ze mogen niet bruin worden.
  • Roer de bloem door de uitjes en laat die even meebakken.
  • Klop de melk en de bouillon bij de bloem en blijf goed kloppen tot de saus ingedikt is.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Voeg de blokjes chorizo toe aan de saus en laat ze nog even meegaren.
  • Stort deze vulling in een ovenschaal en laat ze helemaal afkoelen.
  • Neem drie ondiepe bakjes voor de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
  • Met vochtige handen maak je balletjes van de vulling.
  • Rol de balletjes door de bloem, het ei en als laatste het paneermeel.
  • Frituur de chorizo kroketjes tot ze goudbruin zien.
  • Dien ze meteen op.
TIP:

Je kan ook grotere kroketten maken om ze als voorgerecht te serveren met een notensla.


Reacties