Cannelloni
Dit heerlijke, lichte gerecht vraagt wat voorbereiding, maar de voldoening achteraf is nog eens zo groot.
Wat hebben we nodig:
TIP:
Kies een merk cannelloni's die je niet moet voorkoken.
Heb je geen spuitzak, lepel de vulling dan in de pastabuizen.
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 teentjes look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- oregano
- beetje nootmuskaat
- 1 grote zak verse spinazie
- een handvol verse basilicum, steeltjes gescheiden van de blaadjes
- 2 blikken tomatenblokjes
- peper en zout
- 400 gr ricotta
- Parmezaanse kaas naar smaak
- 16 cannelloni's
- 200 gr mozzarella (geschikt om te verwarmen)
- 50 gr vetstof
- 50 gr patisseriebloem
- 500 ml melk
- Parmezaanse kaas naar smaak
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een grote kookpot op het vuur.
- Verhit wat vetstof en voeg de look toe, met de oregano en nootmuskaat.
- Voeg beetje per beetje de spinazie toe en laat die wegsmelten.
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
- Hak de steeltjes van de basilicum fijn.
- Verwarm de tomaten met de basilicumsteeltjes. Vul één van de blikken met water en giet dat bij de tomaten.
- Kruid af met peper en zout.
- Laat de saus een beetje indikken.
- Scheur de blaadjes basilicum in reepjes en voeg ze toe aan de saus.
- Meng de uitgelekte spinazie met de ricotta en voeg naar smaak Parmezaanse kaas toe.
- Breng deze vulling over in een spuitzak en vul de cannelloni's op. Zorg dat ze mooi vol zitten zonder luchtbellen.
- Giet de tomatensaus in een ovenschotel.
- Leg de cannelloni's op de saus, in 1 laag. Zorg dat je schotel net groot genoeg is om alle cannelloni's te bevatten.
- Maak de béchamelsaus: Verhit de vetstof. Voeg de bloem toe en klop tot een mooie roux.
- Voeg de melk toe en laat de saus even doorkoken.
- Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
- Overgiet de cannelloni's met de béchamelsaus.
- Beleg met plakjes mozzarella. Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas en besprenkel met wat olie.
- Schuif de schotel 25 min in de oven.
TIP:
Kies een merk cannelloni's die je niet moet voorkoken.
Heb je geen spuitzak, lepel de vulling dan in de pastabuizen.
Reacties