Cannelloni

Dit heerlijke, lichte gerecht vraagt wat voorbereiding, maar de voldoening achteraf is nog eens zo groot.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 teentjes look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • oregano
  • beetje nootmuskaat
  • 1 grote zak verse spinazie
  • een handvol verse basilicum, steeltjes gescheiden van de blaadjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • peper en zout
  • 400 gr ricotta
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • 16 cannelloni's
  • 200 gr mozzarella (geschikt om te verwarmen)
  • 50 gr vetstof
  • 50 gr patisseriebloem
  • 500 ml melk
  • Parmezaanse kaas naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een grote kookpot op het vuur.
  • Verhit wat vetstof en voeg de look toe, met de oregano en nootmuskaat.
  • Voeg beetje per beetje de spinazie toe en laat die wegsmelten. 
  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  • Hak de steeltjes van de basilicum fijn.
  • Verwarm de tomaten met de basilicumsteeltjes. Vul één van de blikken met water en giet dat bij de tomaten.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Laat de saus een beetje indikken.
  • Scheur de blaadjes basilicum in reepjes en voeg ze toe aan de saus.
  • Meng de uitgelekte spinazie met de ricotta en voeg naar smaak Parmezaanse kaas toe.
  • Breng deze vulling over in een spuitzak en vul de cannelloni's op. Zorg dat ze mooi vol zitten zonder luchtbellen.
  • Giet de tomatensaus in een ovenschotel.
  • Leg de cannelloni's op de saus, in 1 laag. Zorg dat je schotel net groot genoeg is om alle cannelloni's te bevatten.
  • Maak de béchamelsaus: Verhit de vetstof. Voeg de bloem toe en klop tot een mooie roux. 
  • Voeg de melk toe en laat de saus even doorkoken.
  • Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
  • Overgiet de cannelloni's met de béchamelsaus.
  • Beleg met plakjes mozzarella. Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas en besprenkel met wat olie.
  • Schuif de schotel 25 min in de oven.

TIP:

Kies een merk cannelloni's die je niet moet voorkoken.
Heb je geen spuitzak, lepel de vulling dan in de pastabuizen.

Reacties