Sabayon

Als je eens sabayon geproefd hebt, dan weet je hoe hemels dit dessert is. Meestal moet je dit dessert met minimum 2 personen bestellen. Thuis kan je ook sabayon maken. Het is echt niet zo moeilijk als je denkt.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eierdooiers
  • 4 eetlepels kristalsuiker (60 gr)
  • 4 eetlepels likeur of Marsala wijn (100 ml)
  • vers fruit, fijn gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eierdooiers op met de suiker op lage snelheid.
  • Verhoog de snelheid beetje per beetje en voeg de alcohol toe per eetlepel.
  • Klop de sabayon steeds sneller op tot je een licht gekleurde, mousse-achtige massa hebt.
  • Schep de sabayon over het fruit en geniet!
TIP:

Je kan de sabayon ook over je Latte Macchiato lepelen. Heaven!
Heb je liever warme sabayon? Maak de sabayon dan klaar zoals in bovenstaand recept. Eens de sabayon klaar is, verwarm je hem au bain marie, op een zacht vuurtje. Blijf voortdurend kloppen, zodat je geen eierkoek krijgt.
Geen fan van alcohol? Vervang deze door evenveel sterke koffie.

Reacties