Popovers

Popovers zijn eigenlijk super makkelijk om klaar te maken. Ze moeten wel langere tijd in de oven, maar dat mag geen obstakel zijn. Zorg dat iedereen aan tafel zit op het moment dat de popovers uit de oven komen, want je moet ze warm eten. Net als souffleetjes, mag je de oven niet openen terwijl ze aan het bakken zijn, of ze storten onherroepelijk in. Serveer ze bij het ontbijt, bij een kom soep of bij een stuk gebraad op zondag (alhoewel Yorkshire Pudding hier nog beter voor geschikt is).

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 460 ml melk, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olie
  • 240 gr patisseriebloem
  • snuif zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet 12 muffinvormen in of gebruik silicone vormen.
  • Klop de eieren los met de melk en de olie.
  • Zeef de bloem met het zout over de natte ingrediënten en klop alles tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
  • Bak de popovers 40 min in de hete oven.
  • Haal de popovers uit de oven, prik de zijkanten in, zodat de stoom kan ontsnappen.
  • Leg de oven af, maar schuif de popovers er nog 5-10 min met de ovendeur op een kier, zodat de popovers krokant kunnen worden.
  • Haal de lekkernijen uit de vormpjes en dien ze meteen op.
TIP:

Serveer met boter en honing, met jam of gewoon naturel.
Snij de popovers open en vul ze met opgeklopte platte kaas en rood fruit.
Voeg eens wat kaneel toe aan het beslag voor een andere smaak.

Reacties

Unknown zei…
Actually, when you have a look at the recipe, it IS Yorkshire pudding, isn't it? I've never made popovers, but have made loads of Yorkies...even named my Yorkshire terrier "Pudding" in it's honour!