Zebra cake

Zelf ben ik niet zo'n fan van cake. Dit recept is echter zo'n plezier om te maken, dat je de cake meteen wilt proeven. Je wil er alvast naar kijken omdat hij zo mooi is!

Wat hebben we nodig:
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gr kristalsuiker
  • 250 ml melk, op kamertemperatuur
  • 250 ml olie
  • 300 gr patisseriebloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels pure cacao, gezeefd
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren met de suiker tot een lichtgele, romige massa.
  • Klop de melk en de olie bij het beslag en mix verder tot alles goed gemengd is.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder. 
  • Voeg de bloem geleidelijk aan toe, aan het beslag en meng telkens goed. Behoed jezelf van te lang te mixen of je krijgt luchtbellen in je beslag en gaten in je cake.
  • Verdeel het beslag in 2 gelijke delen.
  • Voeg aan één deel het cacaopoeder toe en meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een springvorm van 23 cm lichtjes in.
  • Doe de twee soorten beslag in twee aparte maatbekers van 1 liter inhoud.
  • Giet 3 eetlepels van het gele beslag in het midden van de pan. Giet hierop meteen 3 lepels bruin beslag en daarna weer 3 lepels geel beslag.
  • Ga zo verder tot alle beslag op is. Laat geen tijd tussen het maken van de cirkels. Je moet snel te werk gaan en niet wachten tot het beslag zich verspreidt.
  • Bak de cake 40 min of tot hij gaar is.
  • Laat de cake 10 min rusten, maak de zijkanten los met een mes en draai hem om op een taartrooster. Draai de cake nogmaals om en laat hem helemaal afkoelen.
TIP:

Bestuif de cake na het afkoelen met poedersuiker.
Voeg het merg van 1 vanillestokje toe aan het gele beslag of doe een klein beetje vanillebloem bij het beslag.



Reacties