Dumplings
Mijn eerste dumplings of knoedels heb ik gegeten in Portland, Oregon. Ik kende dit helemaal niet en het heeft heel lang geduurd eer ik ze zelf gemaakt heb. Het blijft toch iets bijzonder. Deze dumplings serveer je met restjes gebraden kip.
Wat hebben we nodig:
Werk af met verse basilicum en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Als je geen uitsteekvormpjes hebt, kan je ook gewoon reepjes deeg maken. Heb je wel vormpjes, laat je dan volledig gaan en kies eens een thema bijvoorbeeld: kerstboompjes, boerderijdieren, ..
Gaar de dumplings niet op voorhand. Als je ze heropwarmt, worden ze te papperig.
Wat hebben we nodig:
- 1 liter kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 takje thijm
- 180 gr tarwebloem
- 40 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- snuifje zout
- 100 gr reuzel, ijskoud, in blokjes gesneden
- vers gehakte basilicum
- 100 ml melk
- 45 gr boter
- restjes gebraden kip
- peper en zout
- Neem een grote kookpot en doe daar de bouillon in met het laurierblad, uisnippers en thijm. Breng alles aan de kook en laat de bouillon dan pruttelen.
- Meng de bloem met de kaas en het zout. Snij de koude reuzel door de bloem tot je kruimels bekomt.
- Kruid de kruimels met basilicum.
- Voeg de melk toe tot je een samenhangend deeg bekomt.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol de deegballen uit op een bebloemd werkblad.
- Steek rondjes uit het deeg of snij het deeg in rechthoekjes.
- Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg de boter toe.
- Laat de dumplings één voor één in de bouillon vallen. Laat de bouillon telkens weer tot het kookpunt komen voor je nieuwe dumplings toevoegt. Laat de dumplings 15 min koken.
- Voeg de restjes kip toe aan de bouillon.
- Kruid met peper en zout.
- Verminder de warmte en laat de bouillon nog 10 min pruttelen, tot de kip warm is.
Werk af met verse basilicum en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Als je geen uitsteekvormpjes hebt, kan je ook gewoon reepjes deeg maken. Heb je wel vormpjes, laat je dan volledig gaan en kies eens een thema bijvoorbeeld: kerstboompjes, boerderijdieren, ..
Gaar de dumplings niet op voorhand. Als je ze heropwarmt, worden ze te papperig.
Reacties